Al 3-lea Război Mondial

În ultima vreme se vorbește din ce în ce mai multe despre izbucnirea celui de-Al 3-lea Război Mondial iar eu zic că a început deja. Dicționarul Explicativ al Limbii Române definește „războiul” în felul următor:

RĂZBÓI1, războaie, s. n. Conflict armat (de durată) între două sau mai multe state, națiuni, grupuri umane, pentru realizarea unor interese economice și politice; răzbel. Război civil = luptă armată dusă în scopul cuceririi puterii, supremației politice într-un stat. Război mondial = luptă armată la care participă, direct sau indirect, numeroase state ale lumii. Război rece = stare de încordare, de tensiune în relațiile dintre unele state (în special dintre SUA și URSS după 1950). Război psihologic = stare de tensiune, de hărțuială nervoasă, psihică, inițiată și întreținută cu scopul de a zdruncina moralul forțelor adverse și de a demoraliza populația. Război total = luptă armată în care statul agresor folosește toate mijloacele de distrugere, nu numai împotriva forțelor armate, ci și împotriva întregii populații. Stare de război = beligeranță. ♦ Fig. Ceartă; neînțelegere, vrajbă, gâlceavă. – Din sl. razboj „ucidere, jaf”.
Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink

Cred că această definiție trebuie adaptată la vremurile în care trăim. Asta din DEX e o versiune de tip clasic al războiului în care se folosește lupta armată (soldați, trupe speciale, etc.). Actualul război nu pe poartă pe front, ci în parlamentele statelor. Războiul la care mă refer este cel „legal” dacă îl pot numi așa. Se adoptă legi care n-au nimic de-a face cu națiunea, tradițiile, obiceiurile sau moralitatea unui popor și care favorizează imigrantul venit să colonizeze teritoriul. Care este principalul obiectiv într-un război? CUCERIREA! Dacă înainte era nevoie de bătălii armate pentru cucerirea unui teritoriu, acum nu e nevoie decât de niște legi care mai devreme sau mai târziu se vor adapta și care vin în favoarea „cuceritorilor”.

În prezent cel mai ușor lucru pe care îl poți face când ai ca obiectiv cucerirea unui teritoriu/stat, nu trebuie decât să-ți trimiți civilii acolo (indiferent sub ce formă, expat, refugiat, azilant). Cucerirea se realiză încet dar sigur: se înmulțesc, își aduc și alte rude și populația cotropitoare crește.

Lasă un comentariu