Solidaritate față de Baghdad?

Peste 200 de persoane și-au pierdut viața în urma atentatului care a avut loc în capitala Irakului, Baghdad sâmbăta trecută, 2 iulie 2016. Deocamdată, atacul ăsta este cel mai sângeros  de până acum pentru anul în curs. Cu toate astea, pozele de profil de pe facebook n-au explodat cu steagul irakian în semn de solidaritate pentru cele întâmplate. Întrebarea e: De ce? iar răspunsul vi-l dau eu în rândurile ce urmează!

Am văzut videoclipul ăsta.

Acum că l-ai văzut și tu, s-ar putea să ai aceeași opinie cu mine… sau nu. Să vedem. Eu zic că niciodată occidentalii (europenii) sau americanii n-o să-și pună vreodată la poza de profil de pe facebook vreun steag al unei țări precum Irak, Turcia, Afghanistan sau oricare alță țară din zona aia. Și e simplu de ce – pentru că atacatorii sunt din familie  cum s-ar zice. Adică tot ăia de-ai lor au produs atentatul. Cu siguranță n-a fost vreun european sau vreun american care să umple o dubă plină cu explozibil și s-o detoneze lângă un mall mega-populat. De ce căcat ai face una ca asta? Atacatorii sunt din interior, tot de la ei. Atacul ar fi fost orchestrat și pun în scenă la perfecție de ISIS… – unde primesc ăia facturile la gaz, apă, curent, cablu, etc.? Pe ce adresă? Cumva în Bruxellești? Hai, dă-o dracu de treabă.

foto: cnn.com

Normal că e regretabil ce s-a întâmplat. Nu cred că și-ar dori cineva să treacă prin ce trec oamenii ăia, dar și-au cam făcut-o cu mâna lor.

Lasă un comentariu